Meny
i

«When The Game Is On»
Artist: Greasy Gravy · Sjanger: Blues · Utgitt: 03.03-2017 · Best.nr: BIGHCD1701

When The Game Is On

Greasy Gravy slapp sin nye singel ”Good Thing” og presenterte en håndfull andre smakebiter fra kommende album på et fullsatt Herr Nilsen 25. november. Nå er albumet ”When The Game Is On” (BIGHCD1701) klart og slippes digitalt og fysisk fredag 3. mars. Låtene er i hovedsak selvskrevet og inspireret av klassisk soul fra storhetstiden på 60- og 70-tallet.

- Vi håper albumet vil få mange musikkinteresserte til å nikke anerkjennende. Vi mener å ha gitt et nytt og moderne tilsnitt til klassisk soul- og bluesmusikk. Selvsagt med et Greasy sound, sier Holmlund.De fleste låtene på albumet er skrevet av Espen Liland (musikk) og Tom Erik Holmlund (tekst) i tillegg til tekstbidrag fra den avdøde norskamerikanske sangeren og låtskriveren R.C. Finnigan.

”When The Game Is On” gis ut på Big H Records, det samme selskapet som blant annet gir ut Billy T Band og Joakim Tinderholt and his band.

 Greasy Gravy ga ut sitt første album i 2007, liveinnspillingen ”Saturday Nite Live” på Blue Mood Records/Grappa. Albumet hadde også her bidrag fra R.C. Finnigan. ”Saturday Nite Live” ble svært godt mottatt av publikum og presse og har blitt omtalt som en av de moderne klassikerne i norsk bluesmusikk.

”When The Game Is On” er spilt inn hos Kim Bergseth i Kitchen Studio på Jar. Kim er en låtskriver og produsent med lang erfaring innen ulike musikksjangere, og han har bidratt med friske og annerledes innspill sammenliknet med mer tradisjonelle bluesprodusenter. Dette har gjort prosjektet både mer originalt og vitalt.

Greasy Gravy ble etablert på begynnelsen av 2000-tallet som et bluesband som også hadde 50-talls rock og r&b på repertoaret. Siden den gangen har bandet gått mer i retning av soulmusikk, men en dose sjelfull blues er fortsatt en del av bandets repertoar og sound.

 Bandet består av en erfaren gjeng med musikere fra Østlandsområdet som har spilt med mange kjente band de siste årene og har lang fartstid i det norske musikkmiljøet. Bandet frontes av sangeren Tom Erik Holmlund fra Hamar. Holmlunds stemme ble først kjent for folk utenfor Mjøsområdet i miljøet rundt bluesklubben Muddy Waters i Oslo på 2000-tallet. Gitarist i bandet er Espen Liland fra Tønsberg, han har en lang merittliste innen blåere stilarter. I tillegg til å være med i Linda Kvam Band blir han gjerne headhuntet når utenlandske soul/blues-sangere trenger en gitarist ved Norgesbesøk. Bandets to dyktige blåsere er Kasper Værnes (tenorsax/føyte) og Tom Erik Antonsen (trompet). Bassist er veteranen Rune Endal, som mange vil forbinde med Vazelina Bilopphøggers eller Vidar Busk. På trommer Alexander Pettersen, en mye brukt freelancer. Han er også medlem av Billy T Band og Joakim Tinderholt and his band.

Andre utgivelser

Soulfood

Greasy GravySoulfood

Sjanger: BluesBest.nr: GTAS355Format: Singel