Meny
i

«Soulfood»
Artist: Greasy Gravy · Sjanger: Blues · Utgitt: 26.05-2017 · Best.nr: GTAS355

Soulfood

Det norsk soulbandet Greasy Gravy opplever overveldende tilbakemeldinger fra publikum og presse i inn- og utland etter at de i mars slapp sitt andre album. Nå lanserer bandet en ny radioeditert singel. Bandets produsent og studiotekniker – Kim Bergseth mener låta Soulfood er selve kronen på verket.

- Greasy Gravy har med sitt nye album When The Game Is On bevist overfor musikkpresse og musikkelskere at man ikke trenger å komme fra Memphis for å lage rotekte klassisk deep soul. Det holder i visse tilfeller å komme fra Norge. Kunstverket på det nye albumet er allikevel låta Soulfood. Den har hitpotensiale og kan forføre et bredere publikum, sier Bergseth.

Lager hits
Bergseth er også musiker og låtskriver og har lang fartstid i musikkbransjen. Berseth har produsert og skrevet hitlåter for et større antall kjente norske og utenlandske artister.

- Blant andre har han skrevet og produsert for Alexander Rybak, Vidar Busk, Venke Knutson, Amund Maarud, Hanne Sørvåg, Cocktail Slippers/ Steven Van Zant, Børning 2, Lillyhammer. Han har laget musikken til oppsetningen "kjente jeg deg" med Toralv Maurstad, sier vokalist Tom Erik Holmlund i Greasy Gravy.
Friske innspill
Holmlund mener  Bergseth har bidratt med friske og annerledes innspill som har gjort prosjektet både mer originalt og vitalt
- Vi har gjort klassisk soul på en frisk og ny måte. Mye av det skyldes Kims innspill og pågangsmot. Hans kreative innspill under innspillingen av Soulfood bidro til å forme en låt som skiller seg litt ut fra resten. Den er albumets beste etter min oppfatning, sier Holmlund.
Kjempeanmeldelser
Bandet har ellers fått terningkast fem både fra Øyvind Pharo i Bluesnews, Svein Andersen i Aftenposten, danske Bluesnews og Kristian Einang i Hamar Arbeiderblad. Øyvind Rønning i Dagbladet ga plata fire. 

- Plata ble spilt og omtalt i over 20 minutter i NRK P1s Radio Rock. Den har blitt spilt og omtalt i NRK P1s Blues Asylet, NRK P1 Hedmark og Opplands ettermiddagssending, og plata er A-listet på NRK P1 Hedmark og Oppland og spiller eller jevnt på radiokanaler over hele kongeriket. Den er også månedens utgivelse i Blues Music Club Notodden. Låter fra albumet blir nå spilt i flere europeiske og amerikanske radiostasjoner, sier Holmlund. 

Big H Records
Albumet When The Game Is On ble sluppet digitalt og fysisk 10. mars, utgitt på Big H Records – det samme selskapet som blant annet gir ut Billy T Band og Joakim Tinderholt and his band. Låten Soulfood som nå slippes på singel er skrevet av Espen Liland og Tom Erik Holmlund.

Andre utgivelser

When The Game Is On

Greasy GravyWhen The Game Is On

Sjanger: BluesBest.nr: BIGHCD1701Format: CD