Meny
i

Bjørns Orkester spiller jula inn!

Plateanmeldelser Romsdals Budstikke

Dansebandcowboyene fra Fræna har sluppet sin sjette julelåt.

De joviale spellemennene holder tradisjonen ved like, og lørdag hadde årets julelåt "julekveld i måneskinn" premiere på Nrk P1. Mandag lå den klar til avspilling hos Spotify og andre strømmetjenester. Responsen har vært over all forventning.

Romantikk i jula

- Vi har aldri hatt så stor respons på ei julelåt som nå. Det er utrolig kjekt at den falt i smak. Låta handler om romantikk i jula, folk blir forelska i jula også, vet du, sier vokalist Mathias Kalvatsvik. Bjørns orkester er det eneste dansebandet som slipper en helt ny, egenkomponert julelåt i år. "Julekveld i måneskinn" ble skrevet på en av sommerens fineste solskinnsdager. - Det var rart å sitte i strålende sol på verandaen å skrive julelåt. Jeg måtte sette meg selv i julestemning, sier han. Skal man gi ut ei julelåt, må den skrives og spilles inn ei god stund før høytiden nærmerer seg. Innspillingsdagen passet budskapet i låta helt perfekt. - Vi spilte inn sangen vår en måneskinnskveld i november, sier han.

Mye å feire

Bjørns Orkester kan feire mer enn ei vellykka julelåt, i oktober ble de kåret til "årets danseband" og fikk bransjens gjeveste pris "Gullskoen." For en måneds tid siden undertegnet dansebandcowboyene ny 10-årskontrakt med plateselskapet Tylden & Co. Med rundt 40-50 spillejobber i året rundt om i det ganske land, er det nok å gjøre for orkesteret. - Jeg fikk spellemannslivet innført med blodet, sier Kalvatsvik. 

Egen sjarm

Bjørns orkester er veldig populære, og Kalvatsvik tror folk kjenner seg igjen i tekstene og musikken. - Vi synger på romsdalsdialekt, og mange av tekstene våre handler om Romsdalen. På en måte er vi med på å sette området vårt på kartet, sier han. I romjula venter to spillejobber på Vevang og Frøya. Men Kalvatsvik legger ikke skjul på at han kommer til å være borti trekkspillet også på julaften. - Når det begynner å nærme seg jul er jeg en skikkelig juleentusiast. Jula har en egen sjarm, sier han.

- Litt som Bjørns orkester, kanskje?

- He he. Ja, jeg har inntrykk av det. Det er en stor glede for oss å se at andre liker det vi driver med. Vi i Bjørns orkester håper folk kommer i skikkelig julestemning av "julekveld i måneskinn," sier han.

NYHETER

Kilde: www.rbnett.no