Meny
i

Ronny Nilsen

Ronny Nilsen

Ronny Nilsen er aktuell med nytt album - «Tom for cash»!. Albumet slippes 18 November.Albumet inneholder de 18 beste låtene fra hans 3 tidligere utgivelser og 2 helt nye låter!

Ronny ble født 02. september 1975, midt i Oslos gryte. Her hadde han sine første leve år, før familien pakket sakene, og dro ut av Oslo gryta. Deres nye bosted ble Oppsal og det tok ikke lange stunden før de tre, ble til fire, deretter til fem, og Ronny fikk "partners in crime".

Musikk var alltid sentralt og aldri langt unna, og instrumentene alltid innen rekkevidde. Ronny startet som mange andre med å klunke på gitaren, men far i huset hadde også en bass liggende under sengen. I stunder, hvor Ronny trodde seg usett, tok han frem bassen og prøvde. Gitaren ble lagt vekk, og erstattet med bassen. Broren fikk ta seg av gitarspillingen. Dette var starten på den musikalske veien.Samfunnshus, stua, gata, alle steder ble en scene, og drømmen var født. MTV etter skoletid, var viktigere enn leksene, og ikke noe var tøffere enn Kiss, Poison, Cinderella og Bon Jovi. Også var det de ikke fullt så tøffe da, men dog like viktige. Som tenåring var det ikke like tøft å digge The Bangles, Eagles eller Smokie, men disse bandene henger fortsatt som store favoritterden dag i dag. Ronny har alltid blitt påvirket av musikk, og fasinert av melodi og tekst. Men da han så Brian Jones i The Rolling Stones, dra frem munnspill på et gammelt tv-opptak, satt han klistret. Dette skulle han lære.

Den Ronny vi ser i dag, er en musiker, som lever for musikken, og tonene strømmer ut døgnet rundt, enten fra ham selv eller nærmeste spiller. Han hører på nær sagt alt, noe som gjenspeiler seg i musikken han selv skaper.

Utmerkelser:

Spellemannprisen- 2012
Gullskoen årets tekstforfattere- 2014
Gullskoen årets komponist pris 201

Utgivelser

Tom for cash

Ronny NilsenTom For Cash

Sjanger: Pop/RockBest.nr: GTACD8606Format: CDBestill hos Skvis