Meny
i

Henning Fries

Henning Fries

Henning Fries, 60 år i fjor og endelig – her kommer hans 2. soloalbum – 24 år etter hans første! Henning har med andre ord en lang karriere bak seg, med start som skuespiller så tidlig som 1957! Han platedebuterte i 1972, og i 1979 oppstod første kontakt med Nordre Sving, noe som resulterte i 2 selvkomponerte låter på deres album fra 1979.

Han har vært trubadur, men på sitt første soloalbum i1983 - ”Englehund”- hadde han med seg en åpenbaring av norskemusikere, som f.eks. Thor Andreassen, Gard ”Dutte” Strøm, Strykekvartett fra Kringkastingsorkesteret, Kari Gjærum, Hege Schøyen og Håkon Iversen! På single utgivelse 1984 ”Det er vanskelig å være beskjeden” bidro for eks. Pete Knutsen og Terje Methi.

På Norsktoppen 1983-1984 gjorde mange av Hennings låter det svært godt, aller best gjorde ”Legg et stykke ved til på peisen” det, den gikk rett inn på 1. plass. Deretter fulgte ”Årstider” og ”Lillesøster Lillebror”. Så kom den låten som i ettertid har vist seg å være den absolutte hiten, med radiospilling den dag i dag: ”Det er vanskelig å være beskjeden”. Denne kom med på mange samlinger på 80-tallet.

Henning har samarbeidet med en rekke kjente, norske musikere gjennom hele karrieren, og fortsatte å bidra som låtskriver og artist inn på 90-tallet. Fra 1994 ble han medlem i Nordre Sving, og var en stor bidragsyter på deres ”Livets glade gutter”, som ble utgitt hos Tylden & Co. i 1999 og nominert til Spellemann! Men altså, NÅ er mannen her med et flunkende nytt album. Og det geniale her er ikke minst et smakfullt innslag av eldre stoff, som utgjør en fin helhet sammen med  nye låter. Så det er fortsatt vanskelig å være beskjeden!

Utgivelser

Det Er Vanskelig Å Være Beskjeden

Henning FriesDet Er Vanskelig å Være Beskjeden

Sjanger: VisepopBest.nr: GTACD8317Format: CD