Meny
i

Eyvind Solås & Knut Høyland

Eyvind Solås & Knut Høyland

Eyvind Stauri Solås (født 11. mai 1937, død 22. april 2011[1]) var en norsk musiker, komponist, skuespiller og programleder både i NRK TV og radio. Solås studerte ved Musikkonservatoriet i Oslo og fikk tysk statsstipendium for videre studier ved Musikkhøgskolen i Köln. I 1968 tok han magistergrad i musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo med emnet En studie i Harald Sæveruds scenemusikk til Peer Gynt. Solås var aktiv som skuespiller og komponist ved Studentteateret, og Teaterverkstedet i

 

MUSIKKBØRSEN – en fanebærer i kampen mot markedskreftene

 

Som et lyn slo Musikkbørsen ned, ikke minst ved siden av miljøet. Norsk kulturformidling kan aldri bli det samme etter dette. Enige eller ikke – og der er vi mange: Som selve livsnerven i det nasjonale brobyggerprosjektet har Musikkbørsen meislet seg inn i norsk åndshistorie.

 

Bidrar festival-Norge til økt arbeidsløshet? Hører dyr (griser, gjess) på NRK P2? Kan komponister bli gode samfunnsborgere?

 

Ingen av disse spørsmålene besvares på denne CD’en. Her befinner vi oss i formidlings-kunstens ytterste grenseland. Nådeløst. Uten håp. Uten perspektiv. Uten mening. Bare følelsene gis fritt spillerom. Markedskreftene er maktesløse.

 

CD’en er utilgjengelig for folk flest, men alle som har vært litt borti kultur, politikk, religion eller sport vil garantert finne ting å glede seg over.

 

Musikkbørsen og Midt i Festivalen var faste innslag i NRK P2’s Midt i musikken der Eyvind Solås og Knut Høyland var medarbeidere. De rendyrket P2’s opprinnelige målsetting om kun å gå i dybden og ikke i bredden. De er enda ikke kommet opp igjen.

 

Fra Tylden & Co’s side vil vi til det siste få lov å tilføye: Godt da at vi rakk å feste deres betraktninger til dette digitale mediet.

Og dersom noen skulle føle behov for å utdype noe av dette: Kontakt kan formidles via oss.

Utgivelser

Musikkbørsen

Eyvind Solås & Knut HøylandMusikkbørsen

Sjanger: DiktBest.nr: GTACD8348Format: CD