Meny
i

Eigil Berg

Eigil Berg

Eigil Berg (født 27. mai 1949) er en norsk vokalist, pianist og gitarist. Berg var en markant skikkelse innenfor norsk popmusikk allerede før han som medlem av Oslobandet Morgans platedebuterte i 1967 med singelen «Trouble And Tea» / «Connection». Allerede i 1966 kåret POP-Revyens lesere Morgans til Norges nest mest populære band etter The Pussycats. Oppfølgeren til singelutgivelsen kom i 1968 med Bergs komposisjon «Eilas». Han var også med og startet New Jordal Swingers i 1971. Berg er fr

Hva har BigBang, Paal Flaata og Trond Granlund til felles?

 

De har alle spilt inn låter signert Eigil Berg, låter som nå utgis på CD’en ”Alhambra” med bonusspor. Her finner vi bl.a. originalen til ”Queen Of The Night”, en låt som BigBang har gitt ut i hele fire forskjellige versjoner under tittelen ”Long Distance Man”. Det nyeste innslaget på CD-utgaven av ”Alhambra” er en nedstrippet versjon av ”Starry Night”, som Paal Flaata gjorde på sin siste utgivelse.

 

Solo-albumet ”Alhambra” ble første gang utgitt i 1981, et år da New Jordal Swingers tok en pause i sin hektiske plateproduksjon. Mange registrerte her for første gang spennvidden hos låtskriveren Eigil Berg. Flere av landets mest profilerte musikere stilte opp til innspillingen og fargela hvert spor med sin egen signatur.

 

For første gang utgis nå dette albumet på CD, remastret fra originalbånd hentet ut fra Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana. Blant bonussporene får vi også en liten historietime med tittelen ”Musikk & tekst: Eigil Berg gjennom fem 10-år” som starter med Morgans’ klassiske innspilling av ”Eilas” fra 1968. Via et par personlige favoritter av mer ukjent NJS-materiale fra 70- og 80-tallet får vi en duett Eigil skrev for Trond Granlund på 90-tallet og avslutningsvis en innspilling fra vårt ti-år med balladen som nylig endte opp hos Paal Flaata.

 

I dag kan vi nøkternt oppsummere at en god låt er en god låt, og at gode låter tåler tidens tann er det nok av eksempler på i denne CD-utgaven av Eigil Bergs ”Alhambra”.

 

 

 

Utgivelser

Alhambra

Eigil BergAlhambra

Sjanger: PopBest.nr: GTACD7939Format: CDBestill hos Skvis