Meny
i

Clearwater

Clearwater

Det går ikke an å ha tilbrakt syttitallet i den vestlige verden, uten å ha et forhold til Creedence Clearwater Revival. Med sin frontfigur John Fogerty, herjet de hitlistene som ingen andre - ikke minst her i Norge. Som så mange andre før dem, endte gruppen sine dager i en hvirvelvind av uvennskap, vondt blod, kunstneriske motsetninger og søksmål. Men musikken deres har levd videre i årene som har gått, og står minst like sterkt fastspikret i folks bevissthet i dag som den gang. I tillegg h

  • I Trondheim, Norge, finnes også en avlegger: The Clearwaters. Vokalisten i The Clearwaters, Øystein Mihle, ligner utrolig nok mer på John Fogerty anno 25 år siden enn Fogerty gjør selv i dag! Det skrev Adresseavisen etter premièren på Norsk Rock Cafe tidligere i år. Folk er tydeligvis enige, for etter en landsomfattende norgesturne for fullsatte hus, vil jubelen ingen ende ta.
  • En av disse jubelkveldene er nå foreviget på plate. En konsert på Molly Malone i steinkjer i mai er blitt bevart digitalt, og utkommer i disse dager på cd og kassett med tittelen "creedence night - a tribute to john fogerty".
  • John Fogerty vil selv få overrakt et eksemplar ved en enkel seremoni i forbindelse med den kommende norgeskonserten hans. Det gjenstår ennå å se om han selv er enig i at Øystein Mihle ligner mer på originalen fra syttitallet enn ham selv. En høytidsstund vil det i alle fall bli!
  • Hvordan i alle dager forventer man at Det Norske Folk skal gå mann av huse og kjøpe en god kopi av Creedence, så lenge originalen fremdeles finnes? Jo, ganske enkelt fordi The Clearwaters og plateselskapet deres, Tylden & Co. mener at det var slik Creedence Clearwater Revival ville hørtes ut i dag, dersom gruppen hadde fått lov til å forbli intakt. Syttitallets gull, kombinert med Nittitallets innspillingsteknikk skinner som en diamant på denne platen. For der originalene mistet entusiasmen etter noen år, fremstår The Clearwaters som en struttende energipakke.
  • Medlemmene i The Clearwaters er: Øystein Mihle (sang, gitar), Frank Robert Helden (gitarer), Tor Gunnar Stokke (trommer), Dagfinn Ellefsen (bass), Bengt Åge Nordbakk, gitarer, og Torbjørn Stokke, keyboards.
  • Det har oppstått et rykte om at The Clearwaters egentlig er et annet band som for anledningen har foretatt et hamskifte. I pressekretser har til og med navnet Gluntan vært nevnt.
  • Til det har vi overhodet ingen kommentarER.

 

Utgivelser

Creedence Night

ClearwaterCreedence Night

Sjanger: RockBest.nr: GTACD8101Format: CDBestill hos Skvis