Meny
i

Can Dance

Can Dance

Oslo Lufthavn Gardermoen ligger i Ullensaker kommune. I nabokommunen Jessheim ligger basen til dansebandet Can Dance. Det er mer: Can Dance frontes av den smellvakre skjønnheten Kjersti Grov, mens selve fundamentet i bandet er de drivende rytmene fra hardtslående trommelager Tor Håkonsen. Det disse to har til felles, i tillegg til felles hus & hjem & unger, er at begge to foruten å være flyentusiaster på fritiden. også jobber i SAS Braathens til daglig.

Når Can Dance nå slipper ny CD, er tittelen ”Flight CD 8252” en tittel med minst dobbel bunn: En ting er at det er katalognummeret på platen, en annen ting at CD selvfølgelig står for …. ja, Compact Disc, foruten at det jo også er initialene til Can Dance.

Can Dance platedebuterte med ”Vårslepp” for drøyt to år siden, en debut som fikk blandet mottakelse fra pressekorpset her hjemme, mens svenskene gikk helt bananas og mente at dette var en dansebandplate av megaformat som virkelig bar bud om både nytenkning, nyskapning og førsteklasses, fremtidsrettet produksjon.

Når nå de høytflygende romerikingene skal følge opp suksessen, har de valgt å fortsette samarbeidet med super-produsent Morten Nyhus, mannen som i sitt Gjøvik Lydstudio har vist vei for de fleste.

Praktisk talt alt repertoaret er nytt og originalt, enten skrevet av gruppemedlemmene selv, eller spesialskrevet av hoff-leverandører som Yngvar Gregersen, Trond Ihle eller Mulle Melander. Avhopperen Jan Øyvind Furuseth fra forrige besetning  (Jan Øyvind måtte gi seg av helsemessige årsaker) har også levert to knall-låter.

Når man ser bort fra Anne Nørdsti og Jenny Jenssen som turnerer med hver sine backing-band samt etpar country-damer fra Skienstraktene, er Kjersti Grov en enslig svale i et særdeles mannsdominert yrke: Det å reise land og strand rundt med danseband og yte sitt beste, ofte med svært kummerlige fasiliteter og i alskens ruskevær, milevis fra brukbare frisørsalonger

og sminkerom, er nok en prøvelse for enhver kvinne. Men Kjersti Grov elsker jobben sin, og vil ikke bytte med noen.

For det er der ute i rampelyset fra en enslig lyskaster på et trekkfylt festlokale langs en riksvei med høyere nummer enn de fleste av oss noensinne har sett, at hun føler hun hører hjemme.

Jeg snakker nok for alle, sier hun opprømt, at det å kunne glede folk med musikken vår, det er en større glede enn noe som helst annet her i verden.

Når Can Dance går inn for landing på en flyplass nær deg, bør du få med deg deres opptreden. Det er et veritabelt fyrverkeri av musikkglede du får være vitne til. Og i mellom-tiden kan du jo sjekke ut ”Flight CD 8252”.

Utgivelser

Flight Cd 8252

Can DanceFlight Cd 8252

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD8252Format: CD
Vårslepp

Can DanceVårslepp

Sjanger: DansebandBest.nr: GTACD8141Format: CD