Meny
i

Beckstrøm

Beckstrøm

Lars Fredrik Beckstrøm (født 22. januar 1960) er en norsk musiker, mest kjent for å spille bassgitar i deLillos og deLillos'85, men har også gitt ut fire soloalbum under artistnavnet Beckstrøm og et album med sitt eget band Beckstrøm Kvartett. Han er også medlem av det psykedeliske orkesteret Dog Age samt det noe mer spirituelle "Humble Servants". Beckstrøm har vært medlem av deLillos siden starten, og har skrevet flere av bandets mest kjente låter, blant annet «Nittenåttifire», «

I den norske musikkfloraen er Beckstrøm (fullt navn: Lars Fredrik) kanskje best kjent som en av de tre Lars’ene i de Lillos – låtskriver og bassist. Titler som "Den feite mannen", "Balladen om Kåre og Nelly", "Søster", "Uten deg" og "Nittenåttifire" er blant live-favorittene på de Lillos’ konserter, og alle har det til felles at de er Beckstrøm-produkter.

Ved siden av sitt virke i de Lillos har Beckstrøm en solokarriére – han debuterte som soloartist i 1992 med "Tett i tett" (Sonet), en plate som for lengst har oppnådd kultstatus i vide kretser og er et ettertraktet samle-objekt. I 1997 ga han ut sin andre soloplate, "Lykkens kalosjer" (Mega), som ble gjenstand for megen oppmerksomhet og strålende anmeldelser. Beckstrøm opplevde til og med (til sin store forundring) at han hadde fått en radio-hit med låten "Svigermor" hentet herfra.

Vi skriver nå 2003, og Beckstrøm opplever igjen (han er sikkert minst like forundret nå, der han sitter på Nesodden og ser ut gjennom vinduet) å få nok en radiohit: "Skjebne" har vært en gjenganger på radio i hele sommer, og gledesrusen har begynt å bre seg over landet: Det må bety at Beckstrøm er i anmarsj med ny langspill-CD.

Ganske så riktig: Tylden & Co. er sprekkeferdige av stolthet over å kunne presentere Beckstrøm’s tredje CD, "Helium". En plate som i all sin underfundighet og lavmælthet faktisk fremstår som noe så sjeldent som en perfekt pop-plate. Gode melodier og tekster med hold i har alltid vært viktig

for Beckstrøm, men i tillegg tar han oss med på en fascinerende musikalsk reise gjennom landskaper som vil være nye for mange, mens andre vil få sine musikalske deja vu’er både her og der. På denne opplevelsesrike ferden har Kjetil Draugedalen og Jørn Mortensen vært tett samarbeidende medprodusenter og medmusikanter.

Blant andre gode hjelpere må nevnes don Paolo Vinnaccia ("den rytmiske nomade"), Geir Sundstøl, Anne Lande, Aslak Hartberg, Sigurd Køhn, Terje Johannesen samt venner fra Number Seven Deli og Jim Stärk og Orango.

Vi vil så sterkt vi kan anbefale regelmessige doser "Helium" utover høsten og vinteren. Det finnes rettferdighet i verden, og denne CD’en vil stå som en påle når musikkåret 2003 skal summeres opp i store bokstaver.

- Audun Tylden

Diskografi

Beckstrøm

Beckstrøm Kvartett

Utgivelser

Helium

BeckstrømHelium

Sjanger: VisepopBest.nr: GTACD8197Format: CD