Bare Bra-logo Meny
i

Rotlaus med debutalbumet "Bygderamp"

Tylden-nytt

«Bygderamp»

Albumet kommer ut 18 mars 2016

BYGDERAMP
Albumtittelen henspeiler ikke så rent lite på artisten selv, bygderamp fra Ørsta på Sunnmøre, hvileløst rundt i en turnè-buss, stadig mot nye mål.
Folkrockbandet Rotlaus består av 5 glade gutter, alle med ulik bakgrunn, men alle med en felles interesse; - ut å lage fest og moro!
På den korte tida Rotlaus har vært aktive har de allerede blitt et ettertraktet band grunnet sine fengende rytmer og slående tekster.
Det er ikke uten grunn det jordnære bandet stadig har en voksende fan-skarefra hele landet.
Rotlaus fremfører festmusikk du kommer i humør av til tekster du kan synge med på.
Bluegrass, country, folk og rock; - sjangermessig er Rotlaus en krysning mellom flere genre og kan egne seg vel så godt i godstolen som bak rattet eller på festlige arenaer.

«Bygderamp» er debut- albumet til Rotlaus. Singelen «Kvilelaus» fra albumet, lansert i desember i fjor, skapte fort allsang rundt i hele landet.

Med trommer og trekkspill, fele og gitarer greier Rotlaus å kombinere det moderne med det tradisjonelle. Dyktige musikere og en tekstforfatter med mye på hjertet er definitivt ikke en dum
kombinasjon når det gjelder å treffe folk med musikken.
Tekstene handler om hverdag og om fest, tanker om fortid, og selvfølgelig om kjærlighet og svik.
Mange av tekstene er tanker jeg sitter med», sier Bjørn Marius, «det å lage musikk om fiktive hendelser er ikke min greie.
Det skal være ekte og det må være selvopplevd skal jeg greie å stå inne for det jeg skriver om.»

Ikke bare festmusikk altså, også hverdagsmusikk?
«Det er vel på mange måter eit resultat av ferden dit eg er komen no, oppturer og nedturer» og Bjørn Marius har tross sin unge alder, masse å se tilbake på i sin karriere.
Alt som 18 åring begynte livet på landeveien. Han satt seg i bilen, reiste til hovedstaden, prøvespilte og opptrådte med band rundt i hele landet.

I 2008 var han fast medlem av det anerkjente country-bandet 'Vassendgutane'.
«Vassendgutane har vært et viktig fundament for meg og det er også her eg har lært at ingenting kjem av seg sjølv. Ein må jobbe for å oppnå resultat.»
…og det mener vi også!

Bestill Rotlaus-albumet nå! 
ROTLAUS
Bjørn Marius Øyehaug - Vokal – Akustisk Gitar
Levi Andrè Leite – Bass
Simen M. Rebbestad – Elektrisk Gitar - Fele
Simen Bjørdal – Trommer
Vegard Hansen – Trekkspill
Rotlaus ©

Les mer om «Bygderamp» fra Rotlaus